Hoppa till sidans innehåll

Nyheter Svenska Curlingförbundet


De tre deltävlingarna i Sweden Tour spelades i Jönköping, Karlstad och avslutades i helgen med spel i Gävle. Jönköping Energi 1 tog hem segern i deltävlingen, och hade flest delsegrar, vilket gjorde att de vann hela touren 2018/2019.
 
Årets tre Division 1 serier är avgjorda och det blev Skellefteå CK lag Pålsson, Stocksunds CK Team Westmans och Mjölby AI lag Precenth som tar klivet upp till Elitserien säsongen 2019-2020.
 
Svensk Curling träffade lag Hasselborg innan VM-premiären och det är en laddad svensk VM-trupp som möter Kina i premiärmatchen idag lördag kl 14:00.
 

CURLY CAMP I HÄRNÖSAND

(2019-03-10 20:49)
Curly Camp lägret i Härnösand förra helgen samlade 20 juniorer och ledare.
 

NYA UNGDOMSLEDARE !

(2019-03-07 22:04)
Nya ungdomsledare examinerades i helgen i Härnösand med deltagare från Örebro Curling, Curlinggymnasiet i Härnösand och Härnösand CK.
 
När SM i mixed dubbel avgörs i Karlstad kommande veckoslut har startfältet en blandning av utpräglade mixed-dubbel specialister, som tävlar flitigt på den internationella touren.
 
Karlstads CK Team Colorama var debutanter i årets Elitserie, men det skrämde inte karlstadsjuniorerna. Efter finalseger 9-5 mot Skellefteå CK lag Granbom kan de nu titulera sig Elitseriemästare 2018-2019.
 
Vinteruniversiaden, en av världens största multiidrottsliga tävlingar, pågår mellan den 2–12 mars i Krasnojarsk, Ryssland. Sverige Akademiska Idrottsförbund skickar i år en rekordstor trupp på 105 deltagare.
 
HCK:s juniorer har ägnat sina träningar åt teknik, som utgått från curlingmärkena Slajdaren, Soparen och Spelaren. Projektet har varit mycket uppskattat. Tills dagens datum har 32 märken delats ut till juniorerna.
 
Totalt 44 lag kom till start vid årets största SM-tävling i curling. Och när krutröken hade lagt sig var det Stocksunds CK lag Norberg och lag Carlsén från Sundsvall som stod i Danderyds Curlinghall som nyblivna svenska mästare.
 
Göteborgs Curlingklubb livesänder alla matcher från bana två under helgens division ett sammandrag.
 
I dag vill vi ta tillfället i akt att uppmärksamma en av curlingens stora eldsjälar, nämligen Kajsa Liljegren i Norrköping.
 

SM Figur i Gävle

(2019-02-12 10:32)
SM i figur i spelades i Gävle lördagen den 9/2. Totalt 22 spelare fanns med i startfältet fördelade på klasserna dam-, herr och rullstolscurling.
 
Tävlingsutskottet (TU) jobbar kontinuerligt med uppdateringar och förbättringar. Som ett led i det arbetet uppdaterar TU våra tävlingsbestämmelser två gånger per år.
 
Det blev en helsvensk final på Åland i Nordic Junior Curling Tour mellan Team Fransson och Team Foxglide. Det blev en spännande final som slutade med 6-5 till Team Fransson.
 

 Aktuellt:

 

 

Material till hemsidan
mailar du till vår webmaster

 

Postadress:
Djursholms CK - Curling
Kristina Burestad, Tallåsvägen 164
18651 Vallentuna

Kontakt:
Tel: 0705659272
E-post: kristina_burestad@hotmail.com

Se all info