Hoppa till sidans innehåll

Juniorer i Mälardalen


Vi har länge pratat om att vi vill få igång någon form av samarbete med juniorer inom distriktet, men har aldrig kommit till skott. Men inför den här säsongen tog Kristina Burestad och Monica Vezelei, från Fyris, tag i saken.

Grundtanken är att, under en säsong ha 5 träffar, en i varje hall i distriktet. Men vi måste börja någonstans, så vi bestämde att den här säsongen kör vi en träff i Uppsala och en i Danderyd. Dessa har nu genomförts. Målet i år har varit att våra juniorer ska få åka iväg och spela i annan hall, utan övernattning, och lära känna andra juniorer i distriktet. På sikt hoppas vi att vi kanske kan få igång en juniorserie inom distriktet. Vi hoppas på att även Södertälje och Sala kommer att kunna vara med. Men vi är inte där riktigt än.

I höstas samlades 25 juniorer i Uppsala. Och söndagen den 10 feb samlades hela 40  juniorer i Danderydshallen. 

Upplägget vid båda dessa tillfällen har sett ut så här:

Samling 9.30. Smörgås och dricka serveras under genomgång av dagen.

10.00 Matchstart. 4 omg

Lunch

Match, 3 omg.

Fruktpaus

Match, 3 omg.

Fika, prisutdelning/lotteri

Vi satte ihop blandade lag, men såg till att alla hade en klubbkompis i samma lag. I söndags gick första matchen ut på att alla stenar i boet räknades. I andra matchen var alla stenar i boet minusstenar. I tredje, sista, matchen var det vanliga regler som gällde.

Det var nya laguppställningar i varje match. Efter varje avslutad match, fick spelarna lotter. Två lotter för vinst, en lott för förlust. Vid avslutningsfikat var det lottdragning, där alltså alla hade samma chans att vinna oavsett hur spelet hade gått.

Det var härligt att se så många juniorer i åldrarna 9-19 på isen! Det var inga sura miner någonstans, de lite mer rutinerade spelarna hjälpte de lite mer ovana. Dom flesta satt med sina nybildade lag och åt lunch tillsammans och minglade runt som värsta proffs :-)

Till nästa säsong hoppas vi kunna utöka till åtminstone tre träffar, med förhoppning att även kunna vara i Sundbybergs hall vid ett tillfälle. 

Kolla bilderna

Uppdaterad: 01 NOV 2017 19:27 Skribent: Jan Östlund

Postadress:
Djursholms CK - Curling
Kristina Burestad, Tallåsvägen 164
18651 Vallentuna

Kontakt:
Tel: 0705659272
E-post: kristina_burestad@ho...

Se all info